Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Svet se spreminja – kaj pa mi? #TGU2018

Teden globalnega učenja je vsakoletni dogodek, ki ga pod okriljem Centra Sever-Jug organizirajo države članice Sveta Evrope že od leta 1999. Med 19. in 25. novembrom 2018 bo v Sloveniji v organizaciji SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, potekal že dvanajsto leto. Letošnja osrednja tema  so cilji trajnostnega razvoja, slogan dogodka pa je Svet se spreminja. Kaj pa mi? Nevladne organizacije, šole, obšolske dejavnosti in druge institucije vabijo k sodelovanju tudi letos!

V različnih krajih bo na to tematiko potekalo več dogodkov, kot so predavanja, delavnice, projekcije filmov, razstave, družboslovni dnevi. Cilji Tedna globalnega učenja so spodbuditi učence, učitelje, ravnatelje in ostalo šolsko osebje, študente ter profesorje, mladinske skupine, raziskovalne institucije, medije, občine, poslance, ministre in druge vladne predstavnike k raziskovanju ter razmišljanju o globalni soodvisnosti, solidarnosti ter globalnem državljanstvu.

Ko se odločite za sodelovanje pri Tednu globalnega učenja, aktivnost prijavite preko spletnega obrazca: https://www.1ka.si/a/186326.

Po prejemu prijave vam bodo poslali logotip Tedna globalnega učenja, ciljev trajnostnega razvoja in platforme SLOGA, ki jih lahko uporabljate pri širjenju informacije o vaši dejavnosti v lokalni skupnosti. Platforma SLOGA bo poskrbela za koordinacijo aktivnosti in medijsko obveščanje o celotnem tednu, organizacija posamezne aktivnosti pa je v vaših rokah.

Pri objavah na socialnih omrežjih uporabite ključnike #TGU2018, #GlobalnoUčenje in #GEW2018. Po končanih aktivnostih jim lahko pošljete novico in fotografije – objavili jih bodo na spletnih straneh in socialnih omrežjih.

Vse aktivnosti Tedna globalnega učenja 2018 v Sloveniji boste lahko v novembru našli tudi na spletni strani www.tuditi.si/teden-globalnega-ucenja.

Več informacij na patricija.virtic@sloga-platform.org.

PRIJAVE: https://www.1ka.si/a/186326

SLOGA – TEDEN GLOBALNEGA UČENJA 2018 – vabilo

 

Koordinacija dogodkov Tedna globalnega učenja poteka v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve RS, koordinira pa SLOGA, slovenska platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Vsebina gradiv ne predstavlja uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.