Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

S pozabljenimi resursi mladi varujejo naše okolje

Zavod Korak Naprej, Pro Mundus d.o.o. in Mladinsko informativni in kulturni klub Murska Sobota (MIKK), so se v okviru projekta  “S pozabljenimi resursi mladi varujemo naše okolje” lotili pereče problematike povečanega odlaganja odpadkov v naši regiji, ki imajo potencial ponovne uporabe. Osredotočili so se na tekstil in notranjo opremo za dom. Problem, ki so ga zaznali v našem okolju izhaja iz neozaveščenosti prebivalstva. Nizko cenovni ponudniki oblačil in notranje opreme spodbujajo nakup nekvalitetnih izdelkov z nizko uporabnostjo in življenjsko dobo, kar posledično vpliva na povečano količino odpadkov.

Projekt nagovarja mlade, kot ciljno skupino, ki imajo priložnost postati nosilci sprememb. Njihova radovednost in kreativnost, jim omogočata, da o dotičnih stvareh debatirajo in sporočila širijo naprej, preko svojih najljubših kanalov.

PONOVNA UPORABA je tema, o kateri se premalo pogovarjamo, jo premalo poznamo, zato so s projektom želeli mladim čim bolj približati in jim podati informacije, kaj ponovna uporaba je in kako jo lahko vključijo v svoj vsakdanjik.

V okviru projekta, ki ga podpira Active citizend fund in katerega namen je krepitev zagovorniške vloge nevladnih organizacij, so bili pripravljeni tudi filmčki, ki predstavljajo kreativne delavnice o PONOVNI UPORABI.

Projektni partnerji vas vabijo tudi k izpolnitvi ankete o ponovni uporabi, ki jo najdete tukaj.