Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Poplave 2023 – enotna vstopna točka za nudenje pomoči

Urad RS za zaščito in reševanje je vzpostavil enotno vstopno točko za nudenje vse potrebne pomoči prizadetim v poplavah. Vzpostavljena je posebna aplikacija Poplave 2023, preko katere lahko organizacije in posamezniki ponudite svojo pomoč. Dostopna je tukaj.

Aplikacija je namenjena organizirani in pravočasni pomoči. Tako bodo prizadeti prejeli tisto, kar v dani situaciji potrebujejo. Aplikacija vsebuje tudi artikle, ki jih v tem trenutku ekipe na poplavljenih območjih in prizadeti prebivalci nujno potrebujejo. Tisti, ki boste preko aplikacije ponudili pomoč, boste prejeli potrditev in v najkrajšem možnem času tudi informacijo, kje lahko pomoč ponudite. Stvari boste lahko oddali ali posodili.  Seznam se bo dnevno osveževal.

Aplikacija Poplave 2023 ni dostopna prek trgovin Google ali Apple Store, temveč gre za prijavni obrazec na spletni strani.

Ob prvi prijavi je treba vnesti potrebne podatke, telefonsko številko in elektronski naslov, zelo pomembna je številka pošte, da se bo pomoč lahko zbrala na pravi lokaciji. Nato se boste lahko prijavili kot prostovoljci, dodali storitve, materialna sredstva, stvari boste lahko bodisi oddali bodisi posodili.