Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Delavnica Kako ohraniti status delovanja v javnem interesu?

Datum izobraževanja: sreda,  13. 2. 2019, od 15.30 do 16.30

Lokacija: CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Maksimalno število udeležencev: 25

Kotizacija (cene vsebujejo DDV): za člane CNVOS 20 % popusta: 20 €; redna cena: 25 €

 

Vse nevladne organizacije, ki imate status delovanja v javnem interesu, morate do konca marca 2019 obvezno uskladiti svoje akte in delovanje z novim Zakonom o nevladnih organizacijam, sicer boste status izgubile. O uskladitvi morate s posebno izjavo poročati tudi pristojnemu ministrstvu.

V CNVOS so za vas pripravili hitro, enourno delavnico, na kateri boste izvedeli, kaj vse morate storiti, da ohranite status delovanja v javnem interesu in s tem vse koristi, ki jih prinaša (možnost pridobivanja donacij posameznikov, ki lahko izbranim organizacijam namenijo 0,5 odstotka dohodnine, prednost pri javnih razpisih, možnost brezplačne uporabe občinskih prostorov itd.).

Delavnica je namenjena predstavnikom društev, zvez društev, zavodov in ustanov, invalidskih in humanitarnih organizacij ter vseh ostalih organizacij, ki imajo status delovanja v javnem interesu, in ga želijo po sprejemu Zakona o nevladnih organizacij ohraniti. Namenjena je tudi organizacijam, ki že na podlagi zakona delujejo v javnem interesu, in želijo biti vpisane v evidenco nevladnih organizacij (kot npr. gasilska društva, lovska društva, ribiške družine).

Na delavnico se lahko prijavite na spletni strani CNVOS:

https://www.cnvos.si/kaj-pocnemo/izobrazevanja/aktualna/cetrta-ponovitev-izredne-sos-delavnice-kako-ohraniti-status-delovanja-v-javnem-interesu/