Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Aktualne pravne teme za društva in zavode

4. oktobra ob 13. uri vas vabimo na brezplačno delavnico Aktualne pravne teme za društva in zavode – ali vse, kar morate vedeti o:

  • statusu v javnem interesu (saj veste status v javnem interesu morate pridobiti, da lahko postanete upravičenec za 1% dohodnine)
  • pridobitni dejavnosti in prodaji izdelkov
  • opravljanju prostovoljskega dela
  • varstvu osebnih podatkov.

Delavnica je brezplačna, a so zaradi priprave gradiva obvezne prijave (preko spodnjega obrazca) ali preko e-pošte / telefona:

Matejka Horvat

matejka@lrf-pomurje.si

02 538 13 54

051 368 750

Delavnico bo vodil pravni  svetovalec Matej Verbajs, strokovnjak za pravne in kadrovske zadeve.  Že več kot 15 let se ukvarja z izobraževanjem in pravnim svetovanjem za nevladne organizacije, aktivno je sodeloval je tudi pri pripravi in spremembah več zakonov. Dolgo let je bil vodja pravne službe na Centru nevladnih organizacij Slovenije, sedaj pa je zaposlen kot svetovalec za pravne in kadrovske zadeve  v strokovni službi Zveze paraplegikov Slovenije. Že več kot 10 let sodeluje tudi z nami in je v okviru Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja pomagal številnim društvom in zavodom v Pomurju.

Program delavnice:

  1. Status nevladne organizacije v javnem interesu – pogoji in praktični nasveti kako ga dobiti, katere so ugodnosti in dodatne obveznosti za NVO s statusom
  2. Izvajanje pridobitne dejavnosti v nevladnih organizacijah – pogoji, zakonske omejitve, poročanje, davčne obveznosti
  3. Opravljanje prostovoljskega dela v nevladnih organizacijah – katera dela lahko opravljajo prostovoljci, kaj so prostovoljske organizacije, povračila stroškov prostovoljcem
  4. Varstvo osebnih podatkov v nevladnih organizacijah – kako urediti dokumentacijo in varovanje osebnih podatkov o članih, uporabnikih , prostovoljcih in drugih delavcih društva. Kdaj je potrebno pisno soglasje za uporabo osebnih podatkov in kdaj ne.
  5. Vprašanja in odgovori.

Osebne podatke, oddane ob prijavnici bomo uporabili za potrebe organizacije delavnice
(da vam posredujemo evalvacijski vprašalnik, gradivo ali odgovore na dodatna vprašanja).

Delavnico organiziramo v okviru Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja. Izvedbo delavnice financira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.


Program-4.10.22 novi
Kontakt

Ustanova lokalna razvojna fundacija (LRF) za Pomurje
Martjanci 36
9221 Martjanci
Slovenija

T: +386 2 538 13 54
E: info@lrf-pomurje.si

Zemljevid

Postani naš član

Sledi nam na socialnih omrežjih

 

About us

Arhivska spletna stran

Stare vsebine se nahajajo na arhiv.lrf-pomurje.si

Izdelavo spletne strani so omogočili