Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Poziv prostovoljcem za pomoč v socialno-varstvenih domovih

Čas epidemije koronavirusa lahko močno zmanjša število kadra znotraj socialno varstvenih zavodov (domovi za starejše, posebni domovi). Ljudje so tam nastanjeni 24 ur na dan, čas epidemije pa njihovih potreb ni zmanjšal. Zaradi koronavirusa se ne sme zmanjšati kvaliteta oskrbe ljudi.

Slovenska filantropija in Skupnost socialnih zavodov v sodelovanju z regijskim stičiščem nevladnih organizacij Pomurja vabi vse zainteresirane posameznike k registraciji vaše pripravljenosti. Glede na potrebe posameznih zavodov vas bodo povabili k sodelovanju. Ne glede na dejansko vključitev v prostovoljsko pomoč v dom za starejše, se vam zahvaljujemo za pripravljenost, s katero sporočate, da se lahko kot družba zanesemo drug na drugega.

Prostovoljsko delo ne predstavlja dolgoročne rešitve pomankanja kadra, ampak samo hitri »krizni« odziv.

Pomoč, ki se bo morebiti potrebovala, je naslednja:
• Pomoč pri delitvi hrane.
• Postiljanje in preoblačenje postelj.
• Transport materiala in odpadkov.
• Posamični sprehodi stanovalcev.
V primeru zares izredne situacije iščemo tudi ljudi, ki bi lahko pomagali pri negi in so za to ustrezno usposobljeni.

V skrbi za čim boljše zagotavljanje zdravja vseh vključenih, k prostovoljski pomoči vabijo ljudi stare do 55 let, ki niso (bili) v stiku z okuženimi ali drugimi bolnimi osebami in nimajo znakov okužbe z novim korono virusom (so zdravi) .

Ne iščejo prostovoljcev/k za enkratne obiske, pogovore, prostočasna druženja, temveč tiste, ki se lahko zavežete k sodelovanju na daljši rok (teden ali 14 dni). Domovi bodo ostale pomoči zelo veseli po koncu epidemije.

Prostovoljsko delo bo potekalo na organiziran način, zagotovljena bo določena podpora. Od vas pričakujemo odgovornost, zavzetost in spoštovanje navodil, da s tem ne ogrozite zdravja sebe, drugih zaposlenih in varovancev.

Svojo pripravljenost za pomoč lahko izkažete z izpolnitvijo obrazca na povezavi.