PODPORNE ORGANIZACIJE


CENTER ZA INFORMIRANJE, SODELOVANJE IN RAZVOJ NVO


MREŽA NVO V KULTURI


SLOVENSKA MREŽA PROSTOVOLJSKIH ORGANIZACIJMREŽA ZA PROSTOR


MREŽA NEVLADNIH ORGANIZACIJ ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ

Najdete nas tudi na:

VPIŠITE SVOJO ORGANIZACIJO V MREŽO NEVLADNIH ORGANIZACIJ POMURJA - POVEZUJEMO ŽE PREKO 450 ČLANIC!

 

S pobudo Moja družba krepimo sodelovanje med nevladnimi organizacijami, občinami, mediji ter gospodarstvom.

Aktivnosti Regionalnega stičišča NVO Pomurja financira:


Velikonočna akcija Rdečega križa »Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?«

28.3.2018
Avtor / Nosilec: Rdeči križ Slovenije

Rdeči križ Slovenije bo ob bližajočih se velikonočnih praznikih, v sodelovanju z območnimi združenji in Mercatorjem, ponovno organiziral akcijo »Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?«.

Ena izmed temeljnih vrednot Rdečega križa je humanost – solidarnost in pomoč ljudem v stiski, ki tvegajo revščino in socialno izključenost. Po uradnih podatkih namreč pod pragom revščine pri nas živi okoli 14 odstotkov ljudi, ki potrebujejo pomoč Rdečega križa Slovenije. Pomembna vrednota je tudi zdravje vseh državljanov, na katerega lahko vplivamo s preventivnim delovanjem, saj lahko vsak naredi nekaj dobrega zase. Rdeči križ svoje humanitarno poslanstvo širi tudi tako, da v svoje vrste vabi vse, ki bi lahko kakorkoli prispevali k uspešnosti akcije.

Akcija zbiranja prehranskih in higienskih izdelkov bo 29. marca v Gornji Radgoni.

Namen akcije je zbiranje prehranskih in higienskih izdelkov za socialno ogrožene uporabnike. Izdelke bodo tako 29. marca zbirali prostovoljci območnih združenj Rdečega križa po vsej Sloveniji, na pomurskem koncu pa v Gornji Radgoni. Zbrane prehranske in higienske izdelke bodo po akciji prepeljali v zbirne centre, kjer jih bodo razdelili med uporabnike.

Več o humanitarni akciji Rdečega križa Slovenije si lahko preberete na tej povezavi: www.pomurec.com/vsebina/46854/Velikonocna_akcija_Rdecega_kriza_%C2%BBZbiramo_hrano__Lahko_prispevas

 
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se