PODPORNE ORGANIZACIJE


CENTER ZA INFORMIRANJE, SODELOVANJE IN RAZVOJ NVO


MREŽA NVO V KULTURI


SLOVENSKA MREŽA PROSTOVOLJSKIH ORGANIZACIJMREŽA ZA PROSTOR


MREŽA NEVLADNIH ORGANIZACIJ ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ

Najdete nas tudi na:

VPIŠITE SVOJO ORGANIZACIJO V MREŽO NEVLADNIH ORGANIZACIJ POMURJA - POVEZUJEMO ŽE PREKO 450 ČLANIC!

 

S pobudo Moja družba krepimo sodelovanje med nevladnimi organizacijami, občinami, mediji ter gospodarstvom.

Aktivnosti Regionalnega stičišča NVO Pomurja financira:


Zakon o nevladnih organizacijah je sprejet

23.3.2018
Avtor / Nosilec: CNVOS, RSNOP

Parlament je v sredo, 21.3.2018  potrdil Zakon o nevladnih organizacijah. Ta med drugim enotno opredeljuje nevladne organizacije in odpravlja dosedanjo zmedo in razpršenost v več kot 20 zakonih, končno odpravlja diskriminacijo in omogoča vsem nevladnim organizacijam na vseh področjih, da pod enakimi pogoji pridobijo status delovanja v javnem interesu, hkrati pa določa tudi nekaj temeljnih ukrepov, ki naj krepili in spodbujali razvoj nevladnega sektorja.

Vsaj enako pomembno pa je, da se z zakonom ustanavlja tudi poseben proračunski sklad za NVO, v katerega se bodo stekala sredstva iz nerazdeljenega dela dohodninskih donacij. Gre za ok. 5 mio EUR letno, ki dajejo materialno podlago za implementacijo razvojnih ukrepov. Sklad je bil v zakon vnesen preko poslanskega dopolnila v parlamentarni proceduri in omogoča, da zakon ne bo zgolj mrtva črka na papirju, kot se pogosto zgodi tistim zakonskim ukrepom, za katerih izvajanje se hkrati ne zagotovijo tudi sredstva.

Sklad bo upravljala Služba za nevladne organizacije na Ministrstvu za javno upravo, ki bo vsako leto razpisala javni razpis za nevladne organizacije. Hkrati Zakon predvideva financiranje podpornih struktur (horizontalne mreže, regijskih stičišč in vsebinskih mrež).

Dopis, ki je bil poslan poslancem in ga je podprlo 504 NVO, od tega je Regijsko stičišče NVO Pomurja uspelo samo v enem dnevu zbrati podporo s strani 74 nevladnih organizacij. Hvala vsem za podporo.

DOPIS S PODPORNIKI. 
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se