PODPORNE ORGANIZACIJE


CENTER ZA INFORMIRANJE, SODELOVANJE IN RAZVOJ NVO


MREŽA NVO V KULTURI


SLOVENSKA MREŽA PROSTOVOLJSKIH ORGANIZACIJMREŽA ZA PROSTOR


MREŽA NEVLADNIH ORGANIZACIJ ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ

Najdete nas tudi na:

VPIŠITE SVOJO ORGANIZACIJO V MREŽO NEVLADNIH ORGANIZACIJ POMURJA - POVEZUJEMO ŽE PREKO 450 ČLANIC!

 

S pobudo Moja družba krepimo sodelovanje med nevladnimi organizacijami, občinami, mediji ter gospodarstvom.

Aktivnosti Regionalnega stičišča NVO Pomurja financira:


Ustanovljen proračunski sklad za NVO

6.3.2018
Avtor / Nosilec: CNVOS

Parlamentarni odbor za notranje zadeve je v petek brez glasu proti podrl predlog Zakona o nevladnih organizacijah. Hkrati je odbor sprejel še pomembno dopolnilo o ustanovitvi proračunskega sklada za NVO. Gre za posebno proračunsko postavko, na kateri se avtomatsko zbirajo sredstva, ki ostajajo od t.i. 0,5% dohodninskih donacij, se pravi tista sredstva, ki bi jih ljudje lahko namenili v splošnokoristne namene, pa jih ne.

Delež dohodninskih donacij se iz leta v leto sicer povečuje, še vedno pa letno ostaja nerazporejenih 4-5 milijonov evrov. Ta sredstva bodo odslej kot poseben proračunski sklad namenjene financiranju razvoja nevladnega sektorja. Pobuda za takšen proračunski sklad je v sektorju živa že 10 let, a zaradi nasprotovanja finančnega ministrstva doslej ni bila uresničena (MF ji je ostro nasprotovalo tudi zadnji dve leti pri usklajevanju Zakona o NVO).

Amandma so na pobudo poslanca Janija Möderndorferja podprle in vložile vse koalicijske poslanske skupine, šlo pa je za skupno akcijo Zveze prijateljev mladine, CNVOS in Slovenske filantropije, ki jo je podprlo več kot 200 nevladnih in prostovoljskih organizacij, med njimi tudi LRF za Pomurje.

Zakon mora sedaj biti potrjen še na parlamentarni plenarni obravnavi.

 
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se