PODPORNE ORGANIZACIJE


CENTER ZA INFORMIRANJE, SODELOVANJE IN RAZVOJ NVO


MREŽA NVO V KULTURI


SLOVENSKA MREŽA PROSTOVOLJSKIH ORGANIZACIJMREŽA ZA PROSTOR


MREŽA NEVLADNIH ORGANIZACIJ ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ

Najdete nas tudi na:

VPIŠITE SVOJO ORGANIZACIJO V MREŽO NEVLADNIH ORGANIZACIJ POMURJA - POVEZUJEMO ŽE PREKO 450 ČLANIC!

 

S pobudo Moja družba krepimo sodelovanje med nevladnimi organizacijami, občinami, mediji ter gospodarstvom.

Aktivnosti Regionalnega stičišča NVO Pomurja financira:


Prireditev

Javni posvet “Nove perspektive kulturnih povezav”

Narodni muzej Slovenije – Metelkova
Četrtek, 19. oktober 2017, 08:30 do 13:00
Organizator: Ministrstvo za kulturo in zavod Motovila v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve.

O spodbujanju kulturnega sodelovanja v mednarodnih odnosih EU, kjer bo zainteresirani javnosti predstavljeno aktualno dogajanje na ravni EU, primeri dobre prakse, nacionalni instrumenti ter programi EU, ki nudijo podporo mednarodnemu sodelovanju na področju kulture. Odlična priložnost za izmenjavo pogledov in mnenj!

Kdaj: četrtek, 19. oktober 2017, 08:30 do 13:00
Kje: Narodni muzej Slovenije – Metelkova [Pokaži zemljevid]
Prijave do: torek, 17. oktober 2017 do 12:00

EU vedno bolj prepoznava pomembno vlogo kulture in medkulturnega dialoga v svojih mednarodnih odnosih. Bogastvo kulturne raznolikosti, ki povezuje EU navznoter, hkrati krepi njeno prepoznavnost navzven v odnosih s partnerskimi državami zunaj EU. Kultura in medkulturni dialog lahko prispevata tudi k reševanju najbolj perečih globalnih izzivov, kot so preprečevanje in reševanje konfliktov, integracija beguncev, boj proti nasilnemu ekstremizmu in varstvo kulturne dediščine. Tudi Slovenija aktivno spodbuja pripravo strateškega pristopa k mednarodnim kulturnim povezavam EU, ki bi prinesel dodano vrednost z ustvarjanjem sinergij, združevanjem virov, olajševanjem sodelovanja ter zagotavljanjem večje prepoznavnosti EU, ki lahko s tem postane tudi močnejši globalni akter. Prav zato želijo predstavnikom slovenskih kulturnih in ustvarjalnih sektorjev predstaviti aktualno dogajanje na ravni EU v zvezi s snovanjem omenjene strategije ter ponuditi možnost, da izrazite svoje poglede in mnenja v zvezi s tem.

Na katere vidike bi želeli slovenski kulturni in ustvarjalni sektorji posebej opozoriti pri pripravi strategije za mednarodne kulturne odnose EU? V kakšni smeri naj gre razmislek o določanju vsebinskih in geografskih prioritet? Kako vzpostaviti pogoje, ki bi podpirali povezovanje kulturnih akterjev znotraj in zunaj EU (npr. instrumenti za podporo mobilnosti, izmenjav, usposabljanj)? Kaj so glavne ovire za lažje sodelovanje (npr. dostop do sredstev, vizumi)?

Pridružili se jim bodo predstavniki treh ključnih akterjev, ki na ravni EU oblikujejo strategijo EU za mednarodne kulturne povezave. Skupno sporočilo Evropske komisije in Evropske službe za zunanje delovanje (EEAS) bo prvič javno v Sloveniji predstavil Diego Marani (EEAS), mnenje Evropskega parlamenta bo podal poslanec Ivo Vajgl, o vlogi Sveta EU pri oblikovanju strategije ter stališčih Slovenije v tem procesu pa spregovorila dr. Sonja Kralj Bervar iz Stalnega predstavništva RS pri EU.

PRIJAVA udeležbe
Zaradi lažje organizacije vas prosimo za potrditev udeležbe prek spleta CED Slovenija  oz. na info@ced-slovenia.eu do torka, 17. oktobra 2017 do 12. ure.

Dodatne informacije:
Urška Zupanec (urska.zupanec@gov.si), Ministrstvo za kulturo
Tanja Kos, zavod Motovila / CED Slovenija (info@ced-slovenia.eu)

Dogodek soorganizirata Ministrstvo za kulturo in zavod Motovila v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve.

Več informacij na spletni strani: ced-slovenia.eu/event/javni-posvet-nove-perspektive-kulturnih-povezav/#form
 
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se